Editie 2023

flower time

Voor de editie 2023 brengen 23 teams van bloemisten brengen hulde aan het Belgische surrealisme

Van 11 tot 15 augustus richten enkele van 's werelds beste bloemsierkunstenaars een vijftiental kamers van het stadhuis opnieuw in om hulde te brengen aan een andere Belgische specialiteit: het surrealisme en zijn grote schilders. Een geuren- en kleurenpracht die de verbeelding prikkelt op één van de mooiste plekken ter wereld: de Grote Markt van Brussel.

Bloemsierkunst van wereldklasse

Het iconische Stadhuis blijft zelfs voor veel Brusselaars een onbekende parel. Tijdens Flowertime ontdek je wat er achter zijn indrukwekkende gevel schuilt en geniet je van een florale toptentoonstelling, samengesteld door de makers van het Brusselse Bloementapijt en de wereldbefaamde Floraliën.


 

flowertime

Artiesten uit belgie en de hele wereld

Voor deze vijfde editie gooien 23 teams van florale kunstenaars uit Brussel, Wallonië, Vlaanderen en het buitenland (Frankrijk, Portugal, Oekraïne, Indonesië...) al hun durf, talent en verbeelding in de strijd om het stadhuis in een nieuw fleurig jasje te steken.

Het is de mix van een historische locatie en diverse stijlen en invalshoeken die Flowertime zo boeiend maakt. "De bloemisten die dit jaar aan Flowertime deelnemen, krijgen de unieke gelegenheid om hun creativiteit te uiten en de grenzen van florale ontwerpen te verleggen. Het surrealisme is een kunststroming die bekendstaat om zijn ongewone, dromerige beelden en om het combineren van verschillende elementen op verrassende en soms zelfs verbijsterende manieren. De bloemkunstenaars hebben dit idee toegepast op hun bloemencreaties en zorgen zo voor een boeiende en betoverende sfeer”, zegt Pieter Toebaert, algemeen directeur van Floraliën en artistiek directeur van Flowertime. 

flowertime

Flowertime view tower experience

Door een gelukkig toeval geeft de evenementencel van de hoofdstad (Brussels Major Events) in diezelfde periode het startschot voor twee andere evenementen die beslist ook in de smaak zullen vallen bij toeristen, groenfanaten, Brusselaars en alle liefhebbers van mooie dingen. 

Allereerst is er de derde editie van Bloeiend Brussel, een gratis bloemenparcours dat tijdens de pandemie ontstond en dat nieuwsgierigen van 1 tot 15 augustus door de straten rond de Grote Markt leidt. 

Maar dat is lang niet alles! Tijdens Flowertime heb je ook toegang tot de toren van het stadhuis, waar je kunt genieten van een 360° panoramisch uitzicht over Brussel.
View Tower Experience is apart toegankelijk of te combineren met Flowertime (combiticket).

Flowertime 2023 in beeld